Nyhetsbrev Sommar 2019

LOMMAHÄLSANS NYHETSBREV
JUNI 2019

Så var det mitten på juni och många är fullt uppe i student och examensfester. Nästa vecka är det sommarsolståndet vilket innebär att det är årets längsta dag och vi är redan inne i mitten av 2019. Det har varit en händelserik vår för Lommahälsan,  både meditationskurser, events på hälsohuset i Alnarp, privata föreläsningar, (speciellt föreläsningen om Alzheimers var mycket populär, den kommer i höst igen på hälsohuset i Alnarp). Förutom mina privata klienter har jag även kört yoga och meditation “på jobbet” dvs jag kommer ut på företag i syfte att förebygga stress och psykisk ohälsa. Inte minst var vi över 200 personer som körde “10 day challenge” i april. Superbra jobbat och jag är så glad för all den positiva feedback jag fått.

Där är upplagda tider till konsultation under sommaren (kika på boka direkt under Lommahälsan) och jag kommer även ha yoga i Alnarpsparken på onsdagar under Juli månad mellan 18.00-19.00. (ställs in vid regn). Jag har fått förfrågan om meditationskurs nu under sommaren, finns där intresse börjar den, den 2-16 juni (3 tillfällen) Sist men inte minst kickar jag igång midsommarafton och sommarsolståndet med yoga och meditation i Alnarpsparken kl. 09.00-10.15 (allt går att boka på boka direkt).

Jag passar på att önska er en fantastisk sommar!
Varma hälsningar
Anette

 

Yoga, Meditation & Ceremoni – Midsommar /Sommarsolståndet 21 Juni 2019 09.00-10.15  75 min – 75,00 kr

med ANETTE LINDQUIST

Fira in Midsommar med yoga och meditation!

Sommarsolståndet (Summer Solstice) är en tid för avslutning och firande. “Solstice” betyder “sol står stilla” och vid denna tid på året, några dagar före och efter, tycks verkligen solen stå still på himlen. Vid denna tid kan vi beakta ögonblicket och i stillhet återblicka vad vi har uppnått de föregående sex månaderna sedan vintersolståndet. Vi sår ett frö och planterar planer för de kommande månaderna.

Vi börjar vår stund tillsammans (förhoppningsvis i det gröna) utanför (bakom) Hälsohuset i Alnarp, med en lugn och skön yoga följt av meditation och en liten ceremoni.

Tid: 09.00-10.15

Pris: 75 kr (swish, eller kontanter)
Boka här:


Yoga i Alnarpsparken 18.00-19.00 (onsdagar Juli-Aug).
60 min 75,00 kr

med ANETTE LINDQUIST


Vi möts bakom hälsohuset i Alnarp för en skön yoga i parken, inga förkunskaper behövs, Yoga för alla! Ta med egen matta (jag har ett par till förfogande).
Sätter upp en facebook sida som vi kan uppdatera med status om yogan. Anmälan sker via boka direkt  Swish eller kontanter.
OBS ställs in vid regn!

Tid: 18.00-19.00

Pris: 75 kr

Boka här:


Meditationskurs start 2 juli – 16 juli (3 tillfällen) 18.00-20.00  995,00 kr

med ANETTE LINDQUIST


Här får du verktyg att ta steget att sitta i stillhet och vi tar bort de förutfattade meningarna om vad meditation är, meditation är för alla!


Då stressen ökar mer och mer i vårt västerländska samhälle kan vi genom att meditera möta vardagen mer objektivt och med mindre stress i kroppen. Intresset för meditation ökar ständigt, kanske för att forskning visar att meditation har stora fördelar för hälsan.

Genom att sitta i stillhet lär vi oss att lyssna på oss själva, skapa inre harmoni och ett klart sinne. Kursen är för alla, vare sig du är nybörjare eller mediterar regelbundet. Vid varje tillfälle går vi igenom olika tekniker att komma in i meditationen, genom andning, fokus och andra verktyg, i förhoppning att hitta ett bekvämt sätt att sitta i stillhet.


Kursen är uppbyggd på att vi ses i grupp vid 3 tillfällen (tisdagar) på hälsohuset i Alnarp med start den 2 juli 18.30-20.15 och fyra veckor framåt. Du får kursmaterial med dig hem varje vecka, så att du själv kan öva på det vi gjort vid kurstillfället. Vid kursens slut får du även en meditation med dig hem så att du sedan kan fortsätta på egen hand. Det bjuds på fika vid varje tillfälle.


Kurspris inklusive material: 995:-
Anmäl dig på bokadirekt:


Betala genom klarna eller swish.

OBS!! Behövs 5 deltagare för att kursen ska sätta igång.


BEHANDLINGAR

Näringsrådgivning

med ANETTE LINDQUIST

En näringsterapeut kartlägger och analyserar ditt förhållningssätt till mat, stress, motion, sömn och allmän trivsel. Här behandlas tex Mage- tarmbesvär, IBS, Stress, Utmattningssymptom, Nedsatt immunförsvar, Rosacea, Eksem, Sömnsvårigheter, PMS och klimakteriebesvär, Migrän, Viktproblem, Ångest och oro, Muskel- och ledproblem, Låg energi. Din nuvarande fysiska och emotionella status ligger till grund för hur vi utformar en plan som passar just dig. Skriftligen får du en mängd konkreta råd till förändring och tips till mat som är individuellt anpassade så att planen är möjlig att genomföra.

Stresshantering

med ANETTE LINDQUIST

Stresshantering kan hjälpa dig att återfå balansen i ditt liv.

När kraven, pressen, förväntningarna och utmaningarna i livet blir för stor press, kan detta leda till stress. Stress är kroppens försvar på dessa reaktioner. Kortvarig, positiv stress kan höja koncentrationsförmågan och motivationen. Men när stressen utvecklas till något långvarig som inte avtar kan det i förlängningen leda till sömnproblem, utbrändhet och ett flertal andra symptom. När man får tillgång till stresshanterings-
verktyg kan man bli mer medveten om kroppens varningssignaler och därigenom agera därefter. Att stress kan vara svårt att hantera är inget ovanligt, vi är alla olika och reagerar olika på intryck.

Kostrådgivning

med ANETTE LINDQUIST


Här kartläggs dina nuvarande kostvanor och du får förslag på en individuell kostrådsplan som hjälper dig att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, protein och fett. Med en god kosthållning

du påverka din energi, förändra din vikt och mycket mer. När kroppen mår bra och hjärnan får alla näringsämnen den vill ha, så påverkas även humöret positivt och livslusten kommer fram. Goda matvanor leder till hälsa och välbefinnande och är en förutsättning för positiv hälsoutveckling.Ring